Çarşamba

Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler

Hamile kalmak için yapılması gerekenler sorusuna verilecek en güzel cevap aslında çeşitli cevapları içerisinde barındırıyor. Bildiğiniz gibi bu konuda birçok yazım bulunuyor. İsterseniz öncelikle bu konuda yapılması gereken temel şeylere bakalım, sonrasında konuyu enine boyuna tartışalım.


Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler:

hamile kalmak için yapılması gerekenler

1- Beslenme:

Sağlıklı ve herşeyden önce kaliteli beslenme insan vücuduna büyük yarar sağlasa da birçoğumuz (özellikle biz kadınlar) bu konuya gerekli önem vermiyoruz. Bu önemi ya çok kilo aldığımızda farkediyoruz, yada ciddi sorunlara yol açtığında. Doğru beslenme aslında insan vücudu için bir terapi niteliğindedir. Yediğimiz tüm yiyeceklerin bizi anlattığını unutmadan olabildiğince doğal beslenmek üreme sistemimiz için en önemli noktayı oluşturuyor. Hamile kalmak için yapılması gerekenler arasında mutlaka tüketmemiz ve dikkat etmemiz gereken en önemli besinlere şöyle göz atabiliriz.
  • Soğuk pres yöntemiyle sıkılmış zeytinyağı (riviera zeytinyağı değil),
  • Aloe vera bitkisinin öz suyu (barbedensis miller türü),
  • Taze incir ve kayısı,
  • Arı sütü (bu ürün eczanelerde satılmakla birlikte doğal yumurta çatlamasını sağlayan çok özel ve arılar tarafından yapılan bir maddedir)
Yukarıda bahsedilen arı sütü ve aloe vera nın birlikte kullanımı bayanlarda çok yüksek oranda başarı sağlar.

2- Cinsel Pozisyon ve Yumurtlama Zamanı:

Cinsel birleşmenin zamanlaması özellikle kadın açısından büyük önem taşıyor. Kadınların yumurtlama dönemi zamanında cinsel birleşme ve erkeğin vajina içerisinde boşalması hamile kalmak için yapılması gereken şeylerin başında geliyor. Öte yandan doğru pozisyonda cinsel ilişkinin sonlandırılması (kadın sırt üstü ve ayakları kafa hizasından yukarıda olacak şekilde). Yani özetle, kadının yumurtlama döneminde cinsel ilişki haftada en az 2 kez tekrarlanır ve erkeğin tam olarak vajen'in içerisine boşalıp birkaç dakika beklemesi uygundur. Ayrıca bu durumdan sonra bayan ayağa kalkmamalıdır. Ve mümkünse ayaklarını kafasından daha üstte tutacak şekilde birkaç dakika durması uygun bir davranış olacaktır. 

Bunun sebebi kadın ayağa kalkarsa yerçekimi gereği vajen içerisinde bulunan spermler rahim içerisinde tutunamayarak aşağı hareketlenmesindendir. Bu sebeple erkek boşaldıktan sonra kadının ayağa birkaç dakika kalkmaması uygundur. Böylelikle spermler kadın rahminde tutunarak hamile kalma şansınızı yükseltir.

3- Hamile Kalmak İçin Kadın ve Erkeğin İdeal Yaş Sınırları:

Aslına bakarsanız bu konuda yıllara varan deneyimlerim bana bu konuda yaş sınırlamasının hiç de önemli olmadığını gösterdi! Evet yanlış duymadınız ne bayanda nede erkekte çocuk sahibi olmak için yaş sınırlaması yoktur! Bu konuda her ne kadar bilim bayanlarda 35, erkeklerdeyse 70'e kadar öngörülsede bugün baktığımızda 65 yaşında bir bayanın bile doğal yöntemlerle hamile kalabildiğini görebiliyoruz.

Peki hamile kalmak için en önemli faktör nedir? diye sorulacak olursa en önemlisi hormonal dengedir. Bayanlarda hamile kalmak için gereken şeye over rezervi denilmektedir. Bu rezerv bayanlarda ne kadar erken biterse hamile kalma şansı o kadar düşer. Bu konuda birçok bayanın hayatını değiştiren ve çocuk sahibi olmalarını sağlayan kitabımı detaylıca okumanızı ve uygulamanızı öneriyorum.

Uzak Durmanız Gereken Şeyler:

  • Alkol, sigara ve benzeri tüm zararlı ürünler,
  • Stres (bayanlardaki tüm hormonal dengeyi alt üst eder),
  • Az uyku (mümkün olduğunca 8-10 saat aralığında uyumaya özen gösterin),
Şimdi Ne Yapmalısınız?

Bu konuda ne yapacağınızı bilmiyor ve gerçekten bir rehber arıyorsanız size yıllardır başarıyla uygulanan hamile kalmak için yapılması gereken herşeyi adım adım detaylı şekilde anlattığım hamile kalma formülü adlı kitabımı okumanızı ve uygulamanızı tavsiye ediyorum. Bu kitapta okuduklarınızı uyguladıktan sonra sizde göreceksinizki imkansız diye birşey yoktur! Hamile kalmak ve kendi çocuğunuzu elinize almak istiyorsanız hemen harekete geçin.

Saygılarımla.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder